Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Vladimir Putin: „As vrea sa-mi prezint opinia separata despre Irak. Tarile noastre, ca intreaga comunitate internationala, au un tel – normalizarea rapida a situatiei din Irak. Vrem ca Irakul sa fie o tara libera, unita si democratica. Propunem ca in rezolvarea problemelor complicate cu care se confrunta irakienii, un rol central sa fie acordat emisarului special al secretarului general ONU”. Putin a precizat ca eventuala participare a Rusiei in Irak cu trupe depinde de modul in care este formulata viitoarea rezolutie asupra Irakului.

Rusia si Statele Untie, a mai declarat Putin sint convinse ca nu exista alternativa in Orientul Apropiat, la actualul plan de pace.

Pe de alta parte, preşedintele american Bush a declarat ca cele doua tari sint decise sa lupte impotriva terorismului , inclusiv in Cecenia. „Rusia si Statele Untie sint aliati in războiul împotriva terorismului. Ambele tari au avut de suferit de pe urma teroristilor – ambele guverne iau masuri pentru a pune capat acestor amenintari. Nici o cauza nu justifica terorismul. Trebuie sa ne opunem teroristilor oriunde incearca sa raspindeasca haosul si sa distruga, inclusiv in Cecenia. Acest conflict va putea fi solutionat cind se pune capat terorismului, sint respectate drepturile omului si se ajunge la o intelegere politica ce va permite organizarea de alegeri libere si corecte” - a declarat presedntele Bush.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG