Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Într-o conferinţă de presă, preşedintele liberalilor Theodor Stolojan a declarat că "această alianţă răspunde intereselor românilor dezamăgiţi de corupţia din România".

Declaraţia a fost făcută după ce Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat cu o zi în urmă documentele de bază ale alianţei cu Democraţii. Aceeaşi Delegaţie Permamnentă a adoptat ieri modificările la statut survenite în urma fuziunii PNL cu PNL-Cîmpeanu.

Astăzi şi mîine, liberalii sînt convocaţi la Bucureşti într-un congres extraordinar care va vota alianţa cu formaţiunea lui Traian Băsescu, precum şi fuziunea cu liberalii conduşi de Radu Cîmpeanu.

La rîndul lor, liderii PD vor lua parte mîiine la Consiliului Naţional de Coordonare, unde se va vota protocolul de alianţă cu liberalii. Protocolul cuprinde modul de alcătuire a unui eventual viitor guvern, structura programului de guvernare convenit de cele două partide, precum şi principiile care stau la baza noii construcţii politice.

La nivel naţional, Alianţa PNL - PD va fi condusă de un Consiliu Naţional de Conducere format din cîte şapte reprezentanţi ai conducerilor celor două partide, desemnaţi şi revocaţi conform procedurilor interne ale fiecărei formaţiuni.

La alcătuirea guvernului, ponderea celor două partide se stabileşte proporţional cu numărul de parlamentari aleşi ai fiecărui partid din alianţă. În calculul ponderii celor două partide în Guvern se va considera şi poziţia de prim-ministru, echivalentă în calcul cu două portofolii ministeriale.
XS
SM
MD
LG