Linkuri accesibilitate

Migraţia ilegală: punct de contact româno-austriac


Ministerul Administraţiei şi Internelor de la Bucureşti va înfiinţa un punct de contact româno-austriac, după modelul celui româno-francez de la Oradea, pentru a combate mai eficient emigrarea ilegală a românilor către Occident.

Potrivit unor oficiali citaţi de Mediafax, una din măsurile avute în vedere este ca autorităţile ungare şi austriece să comunice părţii române datele de identificare ale firmelor de transport şi turism implicate în traficul de persoane.

O altă măsură vizează constituirea unui punct de contact româno-austriac, după modelul celui româno-francez ce are obiective similare, şi organizarea de grupuri de control comune la frontierele celor două ţări pentru depistarea românilor care încalcă legea.

Recent, Ministrul austriac de Interne, Ernst Strasser a afirmat într-un interviu că bulgarii şi românii merg la Viena doar pentru a comite comite infracţiuni. Strasser a adăugat că va ridica în special problema vizelor pentru România, dacă situaţia actuală nu se va ameliora.

Aflat ieri la Botoşani, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România, Jonathan Scheele a declarat citat de Mediafax că Austria nu poate introduce vizele pentru ţările din est fără avizul Comisiei Europene, cu excepţia unei situaţii de extremă urgenţă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG