Linkuri accesibilitate

Slobodan Milosevici acuzat la Belgrad de asasinarea unui opozant politic


Un procuror sîrb a iniţait un dosar penal în care fostul preşdinte al Yugoslaviei, Slobodan Milosevici este acuzat că a ordonat uciderea unui opozant politic şi că a fost implicat în tentativa de asasinare în cazul unui alt adversar de pe scena politică.

Potrivit mass-media sîrbeşti, primul cap de acuzare se referă la moartea fostul preşedinte al Sebiei Ivan Stambolici care a dispărut în anul 2000 şi al cărui cadavru a fost descoperit anul acesta. Cea de-a doua acuzaţie trimite la tentativa de asasinare în 1999 a unui proeminent lider al opoziţiei sîrbe - Vuk Draşkovici. Potrivit rechizitoriului, Miloşevici ar fi impus ideea eliminării fizice a lui Stambolici şi Draşkovici în rîndul celor care au comis faptele respective.

De altfel alte patru persoane au fost puse sub acuzare alături de Milosevici. Este vorba despre fostul şef al forţelor speciale ale poliţiei iugoslave Milorat Legiia, fostul şef al securităţii statului iugoslav, Radomir Markovici, un consilier pe probele de securitate al lui Milosevici - Milorad Bracanovici, precum şi fostul şef al forţelor armate ale federaţiei iugoslave, Neboişa Pavkovici.
XS
SM
MD
LG