Linkuri accesibilitate

Tiraspolul a reluat bruierea reţelelor de telefonie mobilă din dreapta Nistrului


Seful misiunii OSCE la Chisinau, Ambasadorul William Hill, a avut luni intrevederi cu liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, si cu ministrul moldovean al reintegrarii, Vasili Sova, carora le-a solicitat sistarea blocajului in telecomunicatii si inceperea unor negocieri constructive la nivelul grupurilor de experti economici - a declarat Europei Libere purtatorul de cuvint al misiunii OSCE la Chisinau, Klaus Neukirch. William Hill a cerut acelasi lucru si ministrului Transporturilor si Tele-comunicatiilor, Vasile Zgardan.

Directorul Agentiei Nationale pentru Reglementari in Telecomunicatii si Informatica, Iurie Tabirta a acuzat insa astazi responsabilii transnistreni ca ar fi ignorat invitatia sa de a efectua consultatii in problema telecomunicatiilor. Potrivit lui, ANRTI a expediat luni o telegrama operatorului telephonic transnistrean, care insa, potrivit lui Tabirta, "a ramas surd la invitatia ANRTI, exact cum a tratat anterior si alte invitatii".

La rindul sau, Tiraspolul a acuzat Chisinaul de lipsa dorintei de a negocia pe marginea crizei legaturii telefonice si a pornit din nou, luni la orele 15, aparatele de bruiaj a retelelor de telefonie mobila din dreapta Nistrului.
XS
SM
MD
LG