Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


poziţia Statelor Unite afirmând că documentul nu este echilibrat: “Ne opunem acestor rezoluţii din cauza dezechilibrului şi a omisiunii unor elemente pe care le-am prezentat, respectiv condamnarea actelor de terorism, o condamnare explicită a Hamas, a Jihadului Islamic palestinian şi a Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa, precum şi o cerere de dezafectare a infrastructurii ce susţine aceste operaţiuni teroriste” .

Adunarea Generală ONU a votat rezoluţia cu 133 de voturi pentru, patru impotriva, Israel, Statele Unite, Insulele Marshall, Micronesia , şi 15 abţineri. Toate statele Uniunii Europene şi candidate UE, inclusiv Romania, au votat în favoarea rezoluţiei.

Autoritatea palestiniană a salutat rezoluţia Adunării Generale ONU. Principalul consilier al lui Arafat, Nabil Abu Rudeina a calificat rezoluţia drept o palmă primită de statul evreu.

Cabinetul de securitate israelian a decis la începutul lunii să-l înlăture pe Arafat de la putere, după ultimele două atentate anti-israeliene, care au provocat moartea a 15 persoane.

Isarelul a afirmat că nu va lua în considerare această rezoluţie. Purtătorul de cuvânt al premierului israelian Ariel Sharon a afirmat că rezoluţia este doar o declaraţie şi nu are putere legală. Spre deosebire de rezoluţiile Consiliul de Securitate Onu, rezoluţiile Adunării generale ONU sunt considerate doar recomandări, ele neavând putere de lege.
XS
SM
MD
LG