Linkuri accesibilitate

15 companii interesate de achiziţionarea SNP Petrom


15 companii din industria petrolului s-au declarat interesate de achiziţionarea celei mai mari companii din România, SNP Petrom. Ieri a expirat termenul până la care companiile interesate au depus scrisori de intenţie privind Petrom.

Între acestea figurează doua consortii: TNK - BP (ruso-britanic) şi Halliburton - Regal Petroleum PLC - Tender SA (româno-american). Pe lista celor interesaţi mai figurează ALON Inc., din Statele Unite, PKN Orlen (din Polonia), Hellenic Petroleum (din Grecia), MOL Ungaria, Occidental Oil and Gas Holding Corporation din Statele Unite, Conoco Phillips, din Marea Britanie, Gazprom din Rusia, ENI din Italia, OMV Austria si Glencore – Elvetia. Marele absent de la privatizarea SNP Petrom este compania rusească LukOil.

La 30 septembrie vor fi anunţate companiile selectate de statul român pentru a participa la licitaţia de privatizare a PETROM, urmând ca până la 10 noiembrie, firmele respective urmând să depuna ofertele, fara pret.

31 ianuarie 2004 este termenul de predare a ofertelor ferme, care includ pretul oferit pentru Petrom, iar la 31 martie 2004 ar urma să se anunţe cîştigatorul.
XS
SM
MD
LG