Linkuri accesibilitate

Copii infectaţi HIV - alungaţi din şcoli în Vrancea şi la Iaşi


Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a declanşat o anchetă în cazurile copiilor infectaţi cu virusul HIV care sînt alungaţi din şcolile din judeţele Vrancea şi Iaşi, vinovaţii de discriminare urmînd a fi amendaţi, informează Biroul de presă al Colegiului

În urma reportajelor apărute în mass-media, în perioada 17-19 septembrie, Colegiul Director al CNCD, format din şapte jurişti, s-a autosesizat cu privire la atitudinea unor cadre didactice, autorităţi locale sau persoane fizice faţă de copiii seropozitivi, cărora le-ar fi fost interzis accesul în şcoli.

Potrivit Ordonanţei de Guvern 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, CNCD este singura autoritate publică abilitată să constate, să investigheze şi să sancţioneze faptele de discriminare.

Potrivit CNCD, cei care vor fi găsiţi vinovaţi de excluderea elevilor din şcoală, doar pe criteriul bolii HIV/SIDA, riscă amenzi între un milion şi 40 de milioane de lei.

Şi asociaţia “Glasul inimii”, a părinţilor cu copii seropozitivi, a decis să îi dea în judecată pe cei care se fac răspunzători de îngrădirea dreptului copilului la educaţie.
XS
SM
MD
LG