Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


“Nu avem nici o probă a implicării lui Sadam Hussein la 11 septembrie. Însă ceea ce vicepreşedintele Cheney a spus se referea la legăturile lui Saddam cu al Qaida, la prezenţa la Bagdad a lui al-Zargawi, şeful operaţiunilor acestei reţele, cel care a ordonat între altele uciderea unui diplomat american. Fără îndoială deci că Saddam Hussein a avut legături cu al Qaida" - a spus preşedintele american.

Declaraţiile urmează unui nou sondaj de opinie potrivit căruia apropae 70% dintre americani cred că Saddam Hussein a fost implicat personal în atacurile de acum doi ani care au ucis circa 3000 de oameni la New York, la Pentagon şi în Pennsylvania.

Vorbind reporterilor după o întîlnire avută cu liderii congresului preşedintele Bush s-a referit şi la evoluţiile post-conflict din Irak, subliniind că este extrem de important ca Statele Unite şi partenerii lor din Coaliţie să aibă succes în această ţară.

Un Irak eliberat - a afirmat liderul de la Casa Albă – va aduce mai multă securitate pentru americani şi va contribui la pacificarea Orientului Mijlociu.
XS
SM
MD
LG