Linkuri accesibilitate

FAPR: facturile la întreţinere vor creşte cu 8% în lunile de iarnă


Facturile la întreţinere în lunile de iarnă vor creşte în ciuda estimărilor făcute de regii pentru apropiatul sezon rece, ajungînd - potrivit Federaţiei Asociaţiei de Proprietari din România - la peste o sută de euro pentru apartamentele de trei şi patru camere, în lunile decembrie şi ianuarie.

Potrivit estimărilor Federaţiei prezentate de preşedintele FAPR Radu Opaina - fost director al RADET Bucureşti - la iarnă, nivelul cotelor la întreţinere va creşte cu aproape opt la sută faţă de anul trecut. Estimările au avut ca bază de calcul actuala valoare a gigacaloriei şi a preţurilor majorate la gaze şi electricitate.

Astfel, proprietarul unei garsoniere necontorizate şi fără centrală proprie ar putea avea de plătit la întreţinere 650.000 de lei în luna octombrie, 1 milion 40 de mii de lei în noiembrie şi cîte 1 milion 300 de mii de lei în decembrie şi ianuarie.

Proprietarul unei locuinţe cu două camere ar putea plăti la întreţinere, pentru perioada menţionată, între 875 de mii de lei şi 1 milion 750 de mii de lei, în timp ce două persoane ar putea plăti, pentru acelaşi apartament, 1 milion 125 de mii de lei în octombrie şi 2 milioane 250 de mii de lei în decembrie şi ianuarie pentru întreţinere.

"Situaţia va fi de-a dreptul dramatică pentru clienţii sistemului de termoficare, proprietari ai locuinţelor de trei şi patru camere necontorizate şi fără centrale termice", susţine Opaina.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG