Linkuri accesibilitate

Răzvan Teodorescu: declaraţiile privind problematica Holocaustului generate de necunoaştere


Criza din această vară, legată de problema Holocaustului, n-a fost provocată din rea-voinţă în comentariile unor ziarişti, diplomaţi, oameni politici români şi străini - a declarat, ministrul Culturii şi Cultelor, Răzvan Theodorescu.

Vorbind la o manifestare organizată de Fundaţia Wilhelm Filderman şi Casa NATO, Răzvan Teodorescu a suţinut că declaraţiile privind problematica Holocaustului au fost provocate de necunoaştere şi "aproximare" şi nimic nu este mai periculos, într-un subiect atît de delicat, decît "confuzia terminologică" şi aproximarea.

Ministrul Culturii a precizat că România a participat la Holocaust şi acest lucru trebuie spus limpede, pentru că face parte din "istoria noastră tragică". Trebuie să se vorbească despre ce s-a întîmplat în Bucovina, Basarabia sau Iaşi, pentru că lucrurile se confundă, iar tinerii, care nu ştiu nimic despre Holocaust, trebuie să afle - a mai spus Tedodorescu.

Ministrul culturii a făcut aceste remarci cu ocazia lansării volumului "Predarea Holocustului în secolul XX", scris de profesorul francez Jean-Michel Lecomte, un manual editat de Consiliul Europei, care va fi distribuit gratuit în învăţămîntul preuniversitar din România. Cartea defineşte noţiuni precum rasă, etnie, evreu, genocid, Holocaust, vorbeşte despre începuturile nazismului, despre antisemitism, despre ghetouri şi exterminare, dar şi despre persecuţia Martorilor lui Iehova, a romilor şi homosexualilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG