Linkuri accesibilitate

Javier Solana nu-şi poate imagina că Israelul va încerca să-l ucidă pe Arafat


Mohammad Dahlan, ministrul palestinian al securităţii a declarat că asasinarea de către israelieni a lui Yasser Arafat ar fi o greşeală serioasă care ar distruge orice şansă de repornire a procesului de pace. Ministrul palestinian de externe Nabil Shaath a calificat ameninţările Israelului drept criminale şi stupide.

Şeful diplomaţiei israeliene Silvan Shalom a precizat însă că Israelul nu intenţionează să-l asasineze pe Arafat şi că va lua în considerare opiniile internaţionale înainte de a întreprinde orice măsură legată de liderul palestinian. Silvan Shalom: „Bineînţeles că ne consultăm cu aliaţii şi prietenii noştri din comuniattea internaţională. Astfel că atunci cînd va sosi momentul, cred că toate lumea va şti. Şi am spus-o clar, nu este vorba de o acţiune imediată” - a declarat şeful diplomaţiei israeliene.

Coordonatorul politicii externe şi de securitate al Uniunii Europene Javier Solana a declarat că nu-şi poate imagina că Israelul va încerca să-l ucidă pe Arafat, adăugînd însă că nu are nici un fel de garanţii din partea conducerii israeliene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG