Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ion Iliescu răspunde astfel unei sesizări a directorului SRI, Radu Timofte, care a cerut audierea, şefului comisiei SRI, deputatul PSD Ion Stan, după ce acesta a vorbit despre vulnerabilitatea SRI, ca urmare a deselor schimbări de conducere.

Ion Stan a criticat lipsa de receptivitate a SRI, care nu a furnizat Comisiei parlamentare nici un fel de date despre ofiţerii, foşti securişti, care sunt în continuare în funcţii de conducere.

Preşedintele Iliescu a spus că nu este firesc ceea ce se întîmplă: “Este misiunea comisiei parlamentare să exprime critici dar lucrurile trebuiesc rezolvate într-un cadru normal, civilizat. Sint oameni interesati care vor să agite spiritele”.

Preşedintele Ion Iliescu a comentat recenta dispută dintre SRI şi Comisia parlamentară afirmând că va încerca să se implice în dispută şi să promoveze un anumit dialog, deoarece lucrurile ar căpăta evoluţii nedorite şi neproductive.

Disensiunile dintre SRI şi comisia care supraveghează Serviciul Roman de Informaţii, au apărut după demisia neaşteptată a generalului Vasile Iancu, fost prim adjunct al SRI. În perioada regimului comunist Vasile Iancu a ocupat funcţii importante în Directia I a Securităţii.
XS
SM
MD
LG