Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Consiliul a dat publicităţii un comunicat în care afirmă că expulzarea lui Arafat nu ar fi de nici un folos şi a cerut ambelor părţi să se abţină de la acţiuni pripite. Secretarul general ONU, Kofi Annan a spus că expulzarea lui Yasser Arafat ar fi periculoasă şi contra productivă. Consiliul de Securitate se va reuni din nou luni.

Şi Statele Unite depun eforturi să convingă Israelul să renunţe la decizie. Secretarul de stat, Colin Powell, i-a telefonat ministrului de externe israelian, Silvan Shalom şi i-a spus că expulzarea liderului palestinian nu va ajuta procesul de pace.

Cabinetul israelian a decis joi seară în principiu să-l expulzeze pe liderul palestinian, în urma atentatelor sinucigaşe de la începutul săptămânii, în care au fost ucişi 15 israelieni.

Decizia guvernului israelian a fost criticiată pe plan internaţional, de către Uniunea Europeană, Rusia, Egiptul şi China. Mii de palestinieni din Cisiordania şi Fâşia Gaza au ieşit pe străzi în semn de protest, iar Arafat însuşi afirmă că mai bine moare decât să plece.
XS
SM
MD
LG