Linkuri accesibilitate

Autorităţile locale din Bucureşti: sistemul de canalizare nu poate fi eficientizat


Autorităţile locale ale Capitalei anunţă măsuri speciale pentru a evita inundarea, la sfîrşitul săptămînii, a principalelor artere ale oraşului, dar îşi declară neputinţa în privinţa sporirii eficienţei pe care o are sistemul de canalizare a oraşului.

După haosul provocat în Bucureşti de ploaia din noaptea de miercuri spre joi, situaţia de pe arterele mărginaşe afectate era aproape neschimbată, după alte aproape 24 de ore de ploaie. În unele zone, sistemul de canalizare era în continuare blocat, deşi echipe ale Apa Nova lucrau vineri la deblocarea gurilor de canal înfundate.

Autorităţile locale bucureştene au anunţat, vineri, prin comunicate, că au luat măsuri speciale pentru sîmbătă şi duminică, astfel încît să fie evitate inundaţiile. Prognoza meteo pentru următoarele zile indică ploi abundente, atît în Bucureşti, cît şi în restul ţării.

Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a avertizat că ploile căzute în Capitală ar putea genera probleme de sănătate locuitorilor din cartierele afectate de inundaţii, din cauza riscurilor de contaminare a surselor de apă potabilă.
XS
SM
MD
LG