Linkuri accesibilitate

George Bush: “un Irak liber va aduce întregii lumi un plus de securitate"


Potrivit şefului administraţiei americane, toţi membrii ONU - inclusiv cei care s-au opus războiului - au obligaţia de a ajuta la refacerea Irakului. Vorbind ieri la Washington, George Bush a afirmat că “un Irak liber va aduce întregii lumi un plus de securitate şi pace”.

Comentariile şefului de la Casa Albă survin pe fondul continuării dezbaterilor în cadrul Consiliului de Securitate pe marginea unui proiect american de rezoluţie care să autorizeze desfăşurarea în Irak a unei forţe militare multinaţionale.

China s-a alăturat ieri Franţei şi Rusiei cerînd o urgentare a procesului de elaborare şi aprobare a constituţiei irakiene precum şi organizarea mai curînd a alegerilor. Mîine, se reunesc la Geneva membri permanenţi ai Consiliului de Securitate pentru a analiza proiectul acestui document.

În teren, continuă atacurile împotriva trupelor coaliţiei. Joi, în localitatea Fallujah, un convoi militar american a fost atacat cu grenade. Un militar american a fost rănit, iar agresorii au scăpat nevătămaţi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG