Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


La sosisea sa din Kazahstan, şeful statului a precizat că, deocamdată, nu doreşte să se pronunţe asupra acestei dispute, deoarece trebuie ca mai întîi să se informeze, ascultînd toate părţile implicate.

Cu două zile în urmă, după audierea conducerii Serviciului Român de Informaţii, Comisia de control a emis un comunicat în care solicită instituţiei conduse de Radu Timofte să prezinte în plenul Parlamentului un raport despre reforma structurală şi instituţională din SRI.

Preşedintele comisiei, Ion Stan a precizat că, în plan practic, operaţionalizarea reformei nu a fost finalizată, ceea ce face ca serviciul să înregistreze în unele componente esenţiale activităţii sale "serioase aspecte de discontinuitate în finalizarea măsurilor" şi cu "un grad sporit de vulnerabilitate", provenit din "precaritatea managementului instituţional", care este o consecinţă a frecventelor schimbări la nivelul conduceriii unităţilor centrale şi a celor teritoriale.

În replică, SRI a anunţat că se va adresa conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmînd, de asemenea, să ceară CSAT audierea lui Ion Stan, pentru explicaţii în legătură cu criticile formulate. Potrivit unui document oficial al SRI remis agenţiei MEDIAFAX, comunicatul comisiei legislative nu ar exprima conţinutul discuţiilor parlamentarilor cu directorul Radu Timofte.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG