Linkuri accesibilitate

Blocarea accesului în reţelele telefonice transnistrene


Locuitorii Republicii Moldova de pe malul drept al Nistrului nu pot lua legătura telefonică a doua zi consecutiv cu Transnistria, ca urmare a blocării accesului în reţelele telefonice transnistrene marţi la ora 13.30. Legătura telefonică inversă, dinspre Transnistria înspre malul drept al Nistrului, nu a fost întreruptă - au declarat surse de la operatorul moldovean de telefonie MoldTelecom.

Ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor de la Chişinău, Vasile Zgardan, a declarat că accesul în reţelele transnistrene a fost blocat în mod unilateral, fără vreun preaviz, de singurul operator de telefonie din regiunea transnistreană, „Interdnestrkom”. Ministrul moldovean al Reintegrării, Vasile Şova a declara că acest incident ar fi de natură economică şi nu are implicaţii politice. Versiunea autorităţilor de la Tiraspol, deocamdată, nu este cunoscută.

Agenţia oficială de la Tiraspol, Olvia Press, transmite că pe 8 septembrie, în jur de 20 de mii de abonaţi ai reţelelor de telefonie mobilă din regiunea transnistreană nu au putut discuta la telefon timp de 4 ore din cauza unor acţiuni de bruiaj, ce ar fi fost întreprinse de Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Chişinău.

Ministrul transnistrean al telecomunicaţiilor şi informaticii, Vladimir Beleaev, avertiza la începutul lunii iulie că trecerea la 1 octombrie 2003 la Noul Plan Naţional de Numerotare telefonică, iniţiată de Chişinău, va izola reţelele telefonice din regiunea transnistreană de cele de pe malul drept al Nistrului.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG