Linkuri accesibilitate

Budapesta şi UDMR alarmate de suspendarea lucrărilor la Arad


„Diplomaţia maghiară va face paşii necesari, dacă în problema ridicării statuii Libertăţii din Arad s-ar crea o situaţie care să necesite aceasta”, se pune într-o declaraţie a purtătorului de cuvînt al ministerului ungar de externe Tamas Toth.

El a precizat că ministerul maghiar de externe urmăreşte cu atenţie evoluţia cazului grupului statuar al celor 13 generali martiri de la 1848, care, potrivit proiectelor iniţiale, ar fi trebuit să fie reamplasat la Arad la 5 octombrie. Declaraţia diplomaţiei maghiare survine după decizia de săptămîna trecută a Inspectoratului pentru Construcţii din Arad, de a suspenda lucrările la statuie.

Grupului de monitorizare a protocololului PSD-UDMR a analizat problema apărută în urma suspendării lucrărilor de reamplasare a Statuii Libertăţii. Deputatul UDMR, Gyorgy Tokay a declarat Europei Libere că Uniunea a primit asigurări chiar de la primul ministru că această problemă va fi rezolvată în mod european.

Gyorgy Tokay crede că reamplasarea Statuii Libertăţii va avea loc: „România nu poate să-şi permită ca, din cauza unor Talibani, imaginea ei să fie terfelită, cu atît mai mult cu cît există înţelegere din partea cetăţenilor Aradului cu privire la reamplasarea statuii”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG