Linkuri accesibilitate

Cerere de anulare a distribuirii computerizate a cadrelor didactice


Sindicatele din învăţămînt cer anularea distribuirii computerizate a cadrelor didactice care au promovat concursul de titularizare şi reluarea repartizării în şedinţă publică, în conformitate cu metodologia în vigoare în acest sens.

Într-un comunicat remis presei de către Federaţia Educaţiei Naţionale se susţine că anularea repartizării electronice ar fi singura cale de rezolvare a crizei declanşate de modul defectuos în care a fost făcută, la sfîrşitul săptămînii trecute, distribuirea pe posturi a profesorilor.

Aurel Cornea, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămînt este citat de agenţia MEDIAFAX cu declaraţia că reluarea repartizării ar putea rezolva situaţia, avertizînd asupra faptului că începerea anului şcolar este pusă în pericol de problemele legate de ocuparea posturilor.

Sindicatele califică distribuirea pe posturi a profesorilor drept "un nou eşec", cauzat atît de deficienţele programului informatic de repartizare, cît şi de greşelile organizatorilor.

La Bacău, spre exemplu, peste 70 de cadre didactice au aflat că au optat pentru posturi netitularizabile, deficienţe similare apărînd şi în alte zone ale ţării.
XS
SM
MD
LG