Linkuri accesibilitate

Condoleezza Rice pledează pentru o creştere a prezenţei ONU în Irak


Condoleezza Rice, consilier al preşedintelui Statelor Unite pentru problemele de securitate naţională, a declarat postului de televiziune Fox News că "este timpul" pentru o sporire a prezenţei Organizaţiei Naţiunilor Unite în Irak şi în procesul de stabilizare.

Comentariile demnitarei americane survin după ce Consiliul de Securitate a purtat primele consultări asupra noii rezoluţii propuse de Statele Unite. Rezoluţia, a spus Rice, dă ţărilor care contribuie cu forţe la stabilizare autoritatea necesară angajării lor în reconstrucţie. Rice s-a declarat mulţumită de tonul discuţiilor cu aliaţii Statelor Unite, în ciuda criticilor formulate de liderii Franţei şi ai Germaniei.

În cursul aceluiaşi interviu, Condoleezza Rice a afirmat că Statele Unite vor continua să facă presiuni asupra Iranului pentru a-i fi predaţi cei suspectaţi de activităţi teroriste. Autorităţile iraniene pretind că ar fi arestat membri ai reţelei teroriste al Qaida.

Rice a făcut comentarii şi despre programul nuclear al Iranului, spunînd între altele că Agenţia Internaţională de Energie Atomică a fost "surprinsă şi alarmată de o serie de lucruri descoperite în Iran".

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG