Linkuri accesibilitate

"Spre o agendă comună a securităţii în Sud-estul Europei" - conferinţă la Sofia


În Bulgaria şi-a deschis lucrările o conferinţă internaţională cu titlul "Spre o agendă comună a securităţii în Sud-estul Europei -- noi abordări şi responsabilităţi."

La conferinţă de la Sofia participă Secretarul general Nato, lordul Robertson, coordonatorul Pactului de stabilitate Erhard Buskek şi miniştri ai apărării dintr-o serie de state balcanice. România este reprezentată de un secretar de stat în Ministerul apărării naţionale şi de o delegaţie de deputaţi. În cuvîntarea pronunţată la deschiderea lucrărilor, Secretarul general Nato a observat între altele: "toate ţările din Europa de sud-est sînt confruntate cu o serie de probleme fundamentale care le împiedică să facă progrese pe mai departe: de la stagnarea economică la corupţie şi pînă la structurile militare înapoiate.

Responsabilitatea principală pentru administrarea acestor probleme revine conducerilor politice din fiecare din aceste ţări. Ele trebuie să adopte măsuri cruciale şi decizii uneori dureroase şi trebuie să-şi convingă populaţia că sacrificiile pe termen scurt sînt indispensabile pentru asigurarea unui viitor mai bun."
XS
SM
MD
LG