Linkuri accesibilitate

Candidaţii democraţi la preşedinţia americană critică administraţia Bush


Candidaţii democraţi la preşedinţia americană l-au criticat foarte dur pe preşedintele George Bush pentru modul în care a gestionat criza irakiană.

Într-o dezbatere televizată în cadrul campaniei electorale pentru alegerile din noiembrie 2004, cei 9 candidaţi la preşedinţie din partea Partidului Democrat au afirmat că razboiul din Irak a afectat relaţiile internaţionale ale Statelor Unite, iar forţele americane se află acum într-o situaţie periculoasă.

Howard Dean, guvernatorul statului Vermont, considerat favoritul pentru nominalizarea în cursa prezidenţială din partea democraţilor, i-a acuzat pe Bush şi Administraţia sa că au înşelat poporul american în legătură cu ameninţarea irakiană:

“Preşedintele ne-a spus că Irakul a cumpărat uraniu din Africa. Nu a fost adevărat. Vicepreşedintele ne-a spus că irakienii erau gata să obţină arme atomice. S-a dovedit a fi fals. Ministrul apărării ne-a spus că ştie exact unde sunt armele de distrugere în masă, lângă Tikrit şi Bagdad. Şi asta s-a dovedit a fi fals” .

Bush a mai fost criticat pentru că nu a adoptat acţiuni mai hotărâte împotriva reţelei teroriste Al-Qaida şi pentru starea economiei americane.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG