Linkuri accesibilitate

Va participa compania poloneză PKN Orlen la licitaţia pentru privatizarea SNP Petrom?


Compania petrolieră PKN Orlen, cea mai mare companie de profil din Polonia, analizează posibilitatea de a participa la licitaţia pentru privatizarea SNP Petrom, eventual printr-o ofertă comună înaintată împreună cu compania ungară MOL.

Informaţia a apărut ieri în ediţia on-line a publicaţiei Warsaw Business Journal, care citează publicaţia financiară online Puls Biznesu. Aceeaşi publicaţie mai scrie că PKN Orlen ar încerca astfel să creeze un concern petrolier central-european în care să aşteaptă să joace un rol de frunte.

Potrivit aceleiaşi surse, competitorii companiei poloneze la licitaţia pentru PETROM ar include companiile Chevron-Texaco, BP, TotalElfFina, Shell, OMV şi Lukoil.

Warsaw Business Journal mai scrie că PKN Orlen poartă de asemenea negocieri cu MOL în ce priveşte privatizarea companiei ceheşti Unipetrol, precum şi în ce priveşte achiziţionarea mai multor staţii de benzină din Slovacia şi Germania.

La sfârşitul lunii august, guvernul de la Bucureşti a lansat anunţul de vânzare a 33,4 la sută din acţiunile SNP Petrom.
XS
SM
MD
LG