Linkuri accesibilitate

Poliţiştii de frontieră supuşi unui control privind deţinerea de valută în timpul serviciului


Mai mulţi poliţişti de frontieră de la puncte de trecere cu Ungaria, Serbia şi Bulgaria vor fi trimişi în faţa Consiliului de Disciplină după ce au fost prinşi deţinînd valută în timpul serviciului, deşi, potrivit legii, nu au acest drept.

Chestorul principal Aurel Neagu, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a declarat la o conferinţă de presă că o echipă de poliţişti coordonată de el a acţionat între 27 şi 29 august la punctele de frontieră din toată ţara, dar în special la cele din nord-vestul şi sudul ţării, pentru a controla în ce măsură poliţiştii de frontieră respectă reglementările interne privind combaterea corupţiei.

Potrivit lui Neagu, poliţiştii de frontieră sînt obligaţi ca, atunci cînd intră în post, să declare sumele de bani în lei şi nu au voie să vină la serviciu cu valută pentru că le este interzis chiar şi să facă cumpărături din magazinele duty free.

Cu toate acestea, a adăugat Neagu, în timpul controlului, poliţiştii de la IGPSR, care i-au verificat pe colegii lor din punctele de frontieră chiar şi în buzunare, au descoperit opt agenţi care aveau asupra lor sume de bani în lei sau valută.
XS
SM
MD
LG