Linkuri accesibilitate

Miniştrii: cîte o zi pe săptămînă în teritoriu; parlamentarii: mobilizare exemplară


PSD a început de pe acum campania electorală pentru alegerile de anul viitor. Premierul Adrian Năstase a anunţat că, începînd de această săptămînă, miniştrii vor merge o zi pe săptămînă în teritoriu pentru a rezolva problemele din judeţe.

Năstase a arătat că şi el va încerca să se deplaseze în fiecare săptămînă în cîte un judeţ, precizând că astăzi va fi prezent la Neamţ şi Bacău.

Pe de altă parte s-a anunţat că parlamentarii PSD trebuie să se "mobilizeze exemplar" în această sesiune, avînd ca sarcini să voteze în mod obligatoriu conform deciziei colective a grupurilor parlamentare ale partidului, să îmbunătăţească relaţia cu presa şi să facă doar declaraţii politice stabilite săptămînal în partid.

Potrivit strategiei parlamentare PSD, partidul de guvernămînt se confruntă cu o opoziţie doar în aparenţă slabă şi trebuie stabilită o tactică activă de răspuns din partea parlamentarilor PSD faţă de atacarea partidului, Guvernului şi preşedintelui Ion Iliescu.

În strategie se mai menţionează că o sarcină a parlamentarilor este demontarea alianţei PD-PNL-PRM în plan parlamentar prin deosebirile doctrinare dintre cele trei partide. "Aprecierea că PD şi-a pierdut raţiunea de a mai exista trebuie nuanţată, deoarece ca structură de suport personal pentru Băsescu PD este mai rezistent decît ne aşteptam; trebuie insistat pe lipsa de identitate politică a PD" - se arată în strategia parlamentară a PSD.
XS
SM
MD
LG