Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit unui comunicat al şefului Delegaţiei Comisiei Europene, Jonathan Scheele, Biroul OLAF al Comisiei a fost informat în legătură cu presupusele nereguli.

"Comisia Europeană doreşte să reamintească politica ei de toleranţă zero faţă de cazurile de corupţie în utilizarea fondurilor Uniunii Europene. Ca regulă generală, toate cheltuielile sînt monitorizate în diversele etape ale unui proiect. Mai mult, cînd există suspiciuni privind posibile nereguli, se realizează o anchetă. Dacă se constată că s-au făcut plăţi în mod incorect, ca rezultat al acestor nereguli, Comisia Europeană cere autorităţilor responsabile să ramburseze sumele respective la bugetul Uniunii Europene" - se spune în comunicatul lui Jonathan Scheele.

Şeful Delegaţiei Europene la Bucureşti a precizat că acest comunicat a fost dat publicităţii în urma unor întrebări legate de cazul Puwak puse de presă. Parchetul Naţional Anticorupţie s-a sesizat din oficiu, ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media, în legătură cu modul în care a fost dobîndită şi folosită suma de 150.000 de euro, în cadrul programului Leonardo da Vinci, de către societăţile comerciale ale soţului ministrului Hildegard Puwak.
XS
SM
MD
LG