Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Purtătorul de cuvînt al PNL, deputatul Eugen Nicolăescu a acuzat Executivul că, în actul normativ privind rectificarea bugetului, "a strecurat un articol prin care vor fi şterse datoriile unor agenţi economici din subordinea celor două ministere, către bugetul de stat, bugetul asigurărilor pentru şomaj şi Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate".

Liberalii mai consideră drept "deosebit de gravă" practica Guvernului de a aproba unele facilităţi, fără să se cunoască public în ce constau acestea, care este cuantumul scutirilor şi cui vor fi aplicate.

Societăţile mari aflate în subordinea celor două ministere aveau, la 30 iunie, datorii bugetare de peste 26.000 miliarde lei (circa 710 milioane euro), pentru o parte a acestora Guvernul urmînd să acorde facilităţi.

Măsurile pe care Guvernul urmează să le ia în privinţa ştergerii datoriilor unor agenţi economici de stat sînt "neoportune" şi "populiste", a declarat, la rândul său, vicepreşedintele PD Adriean Videanu.

În opinia sa, o asemenea decizie contravine în primul rînd principiului egalităţii în tratamentele fiscale ce trebuie aplicate tuturor agenţilor economici, indiferent de forma de proprietate. De asemenea, măsura intră în contradicţie, potrivit lui Videanu, cu acordul semnat cu FMI, care stabileşte că nu vor fi introduse elemente ca să ducă la distorsiuni în politica fiscală.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG