Linkuri accesibilitate

Incident armat într-o cafenea sîrbească dintr-un sat kosovar


Un atac cu grenade a avut loc aseară într-o cafenea sîrbească din satul kosovar Crnica rănind patru persoane. Anunţul a fost făcut de purtătoarea de cuvînt ONU Andrea Angeli citată de Reuter. Atacul de la Crnica – un sat cu populaţie mixtă sîrbească şi albaneză – a avut loc la patru zile după ce Parlamentul de la Belgrad a declarat că provincia Kosovo este parte inseparabilă a Serbiei, poziţie căreia albanezii i se opun.

După adoptarea declaraţiei parlamentare, şeful executivului din Kosovo a prezis că documentul va provoca o retensionare a relaţiilor etnice. Luna trecută, un albanez kosovar a împuşcat mortal doi copii sîrbi care se scăldau într-un rîu, incident condamnat de comunitatea internaţională.

Belgradul a declarat cu acel prilej că ONU a eşuat în tentativa de a garanta securitate sîrbilor din Kosovo, provincie administrată de Naţiunile Unite din anul 1999, după bombardamentele NATO care au pus capăt campaniei de forţă a regimului condus de Slobodan Miloşevici împotriva separatiştilor albanezi.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG