Linkuri accesibilitate

Preşedintele Bush: colaborare cu oficialităţile irakiene pentru descoperirea teroriştilor de la Najaf


Presedintele american George Bush a cerut oficialitatilor americane din Irak sa colaboreze indeaproape cu fortele de securitate irakiene si Consiliul guvernamental irakian pentru a descoperi cine a pus la cale atentatul de la Najaf, in care au fost ranite peste 100 de persoane si au murit cel putin 80, printre care liderul consiliului suprem pentru revolutie islamica in Irak, ayatolahul Mohamed al Hakim.

Sustinatorii siiti ai lui al Hakim acuza gruparile musulmane sunnite loiale lui Saddam Hussein de comiterea atentatului. Reprezentantul de la Londra al Consiliului suprem pentru revolutie islamica in Irak a declarat postului radio Irakul Liber ca sustinatorii lui Saddam se afla in spatele atentatului, deoarece de-a lungul timpului au mai incercat sa-l asasineze si i-au persecutat familia.

Ahmad Chalabi, liderul Congresului national irakian si membru al Consiliului guvernamental acuza de atenatul de la Najaf pe cei care s-au aflat si in spatele atentatului de la reprezentanta Natiunilor Unite din Irak in urma cu 11 zile.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG