Linkuri accesibilitate

Putin: ancheta cauzelor scufundării unui submarin nuclear în Marea Barents


Aflat într-o vizită neoficială în Italia, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat declanşarea unei anchete amănunţite asupra cauzelor scufundării unui submarin nuclear rusesc în Marea Barents. Vladimir Putin: „Va trebui să avem o anchetă amănunţită. Şeful marinei a ajuns deja în regiune, şi cred că şi ministrul apărării va sosi acolo în cursul serii”, a spuis liderul de la Kremlin” .

Accidentul s-a soldat cu moartea a 2 din cei 10 marinari aflaţi la bord. Potrivit unui purtător de cuvînt al ministerului apărării, unul din membrii echipajului a fost salvat, trupurile celor doi care au murit au fost recuperate, dar soarta celorlalţi este necunosută.

Reactoarele nucleare ale submarinului erau închise la ora incidentului şi el nu avea arme la bord. Submarinul a fost scos din uz, şi era remocrat pentru a fi dus la casare cînd s-a scufundat în timpul unei furtuni puternice. O gruparea ecologistă ruso-norvegiană, Fundaţia Bellona, a avertizat însă că e foarte posibil ca reactoarele să piardă emisii radioactive.
XS
SM
MD
LG