Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Este vorba despre proiecte, finantate prin programul european Leonardo da Vinci, programe de formare profesionala. Potrivit ultimelor informatii date publicitatii de BBC, firmele conduse de sotul si fiul d-nei Puwak au cerut si obtinut fonduri europene după ce Hildegar Puwak devenise ministru al integrarii.

"Recentele informaţii privind obţinerea de fonduri comunitare de către firmele fiului şi soţului ministrului Puwak dezvăluie un caz grav de corupţie, la cel mai înalt nivel", a declarat purtătorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolăescu.

Partidul democrat a cerut si el demisia sau demiterea ministrului Integrării Europene, Hildegard Puwak, ca urmare a conflictului de interese în care este implicată şi ca urmare a "tentativei de inducere în eroare a opiniei publice" pentru a-şi acoperi acţiunile caracteristice "capitalismului de cumetrie".

Ministrul Integrării Europene Hildegard Puwak respinge, intr-o declaratie de presa, acuzaţiile ca ar fi intr-un conflict de interese, calificîndu-le drept un atac la adresa sa şi a partidului de guvernămînt.

In comunicat se arata, intrea altele, ca “in prezentarea acestei probleme nu s-a ţinut cont de faptul că au fost respectate în totalitate documentele şi procedurile Comisiei Europene, în care nu este stipulat că persoanele înrudite cu un demnitar nu au voie să deruleze programe comunitare, inclusiv «Leonardo da Vinci».”

Purtătorul de cuvînt al PSD Bogdan Niculescu Duvăz a afirmat, deasemeni, că acuzaţiile aduse de opoziţie ministrului Integrării Europene, reprezintă un "atac politic, semn de apropiere a campaniei electorale. El a arătat că este posibil ca ministrul Integrării Europene să facă clarificările necesare pe această temă în Delegaţia Permanentă a PSD

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG