Linkuri accesibilitate

Joschka Fischer despre dimensiunea strategica a extinderii UE


Ministrul de externe german Joschka Fischer , aflat la Praga, a declarat ca extindera Uniunii Europene are si o importanta dimensiune strategica. Printre ţelurile viitoare strategii de securitate a Uniunii se afla “Extinderea zonei de securitate la periferia Europei - adica sprijin pentru vecinii Uniunii din Europa de est si sud-est si din zona mediteraneana.

Sa nu uitam ca extinderea UE este si strategic unul din cele mai ambitioase planuri de asigurare a pacii si securitatii” a declarat la Praga ministrul de externe german, care a participat la reuniunea anuala a ambasadorilor europeni.

In alta ordine de idei, Joschka Fischer a aratat ca disputele si divergentele provocate de razboiul din Irak au demonstrat inca odata ca Europa trebuie sa vorbeasca cu o voce, ca Europa trebuie sa se intareasca. Statele Unite, a sustinut Fischer ar trebui sa se teama de o Europa slaba, nu de una puternica.

„Pentru Uniunea Europeana, legaturile transatlantice sint un pilon de pace si stabilitate. Statele Unite sint partenerul nostru cel mai important. Dar podul transatlantic va fi stabil numai daca si pilonul european este puternic, capabil sa coopereze cu partenerii transatlantici” - a declarat Fischer.
XS
SM
MD
LG