Linkuri accesibilitate

Cotidianul israelian Haarez anunta un raspuns la acuzatia de fals a presedintelui Iliescu


Cotidianul israelian Haarez, acuzat de preşedintia romana de a fi "fabricat" interviul cu presedintele Ion Iliescu, va da un raspuns in editia sa de miercuri - a declarat Adar Primor, seful redactiei externe a cotidianului corespondentului Europei Libere la Tel Aviv. Adar Primor a tinut insa sa precizeze ca ziarul îşi mentine punctul de vedere.

Cu o luna in urma, preşedintele Ion Iliescu a acordat cotidianului israelian un interviu , facind aprecieri despre Holocaust care au provocat consternare, fiind considerate o incercare de minimalizare. Consternare au provocat si declaratiile preşedintleui privind retrocedarea bunurilor confiscate in timpul celui de al doilea război mondial sau nationalizate dupa război.

Interviul a provocat un protest oficial al ministerului de externe israelian - care a convocat-o pe ambasadoarea Romaniei in Israel. Preşedintia a raspuns cu un lung comunicat explicativ. La o luna de la acest incident, Palatul Cotroceni a publicat ieri, un nou comunicat, de patru pagini, in care acuza cotidianul israelian de falsificarea interviului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG