Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit unei hotărîri aprobate în şedinţa de azi a Executivului, fiecare persoană va avea posibilitatea să semneze o declaraţie pe propria răspundere, în care va preciza că nu deţine aparate de radio sau TV, document pe baza căruia va fi scutită de la plata taxei stabilite pentru aceste servicii. În cazul în care se va constata că declaraţia semnată este falsă, persoana în cauză va fi obligată să plătescă abonamentul la radio şi TV pentru ultimii doi ani, la valoarea stabilită de noul act normativ.

Ministrul Finanţelor Publice, Mihai Tănăsescu a precizat că sumele plătite deja de persoanele care vor declara pe propria răspundere că nu deţin aparate radio sau TV vor fi regularizate, în sensul diminuării valorii facturii pe luna următoare pentru consumul de energie electrică corespunzător cu suma achitată. Taxa radio-TV va fi colectată tot prin intermediul societăţii Electrica, dar pe baza unei facturi separate de cea aferentă consumului de energie electrică.

Hotărîrea de Guvern va intra în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial, urmînd ca Executivul să stabilescă, în termen de 30 de zile, procedurile de control al persoanelor care au declarat că nu deţin aparate de radio sau TV.
XS
SM
MD
LG