Linkuri accesibilitate

PPCD depune cerere pentru o demonstratie de protest impotriva unei federalizari a Republicii Moldova


Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) a depus la Primaria Chisinău o cerere pentru organizarea pe 28 septembrie a unui miting şi a unei demonstraţii de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Acţiunea este prilejuită de împlinirea unui an de la adoptarea rezoluţiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei cu privire la funcţionarea instituţiilor democratice din Republica Moldova.

La manifestaţia de protest ar urma să se ia atitudine faţă de ceea ce PPCD a numit “planul de federalizare a Republicii Moldova”, precum şi faţă de intenţia autorităţilor de a suprima cursul de Istorie a Românilor şi de a declara limba rusă drept a doua limbă de stat.

În opinia liderului PPCD, Iurie Roşca, autorităţile comuniste au “ignorat în totalitate recomandările Consiliului Europei privind instituţiile democratice, iar activitatea legislativă şi practicile în exercitarea actului guvernării au adus la o restrîngere şi mai dură a libertăţilor cetăţeneşti în ultimul an” în Republica Moldova. Reprezentanţii Puterii de la Chişinău au respins, cu diferite ocazii, aceste acuzaţii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG