Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


- a declarat Ioan Rădoi, liderul Convenţiei Sindicale Naţionale a Transportatorilor, citat de Mediafax. Rădoi a precizat că a fost luată în discuţie doar problema disponibilizărilor de la CFR Călători. Liderul sindical susţine că reprezentanţii ministerului au fost de acord cu varianta de restructurare propusă de sindicate.

Atît Ioan Rădoi, cît şi liderul mecanicilor de locomotivă, Voicu Sala au declarat că oficialii Ministerului Transporturilor au decis prelungirea negocierilor (programate iniţial să se încheie luni), după o întîlnire dintre ministru şi liderii sindicali din toate cele trei companii feroviare - Infrastructură, Marfă şi Călători.

Cele trei companii feroviare au acum în jur de 84.000 de angajaţi, faţă de 200.000, în 1990. Eventualele disponibilizări ar urma să vizeze 11.000 de salariaţi din domeniul infrastructură", 5.616 de la "marfă" şi 1.408 de la "călători", plus cei aproximativ 700 de lucrători de la metrou. Disponibilizările sînt prevăzute să se realizeze în perioada iulie-30 septembrie 2003.
XS
SM
MD
LG