Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ei vor lucra cu diferite organizatii non-guvernamentale, in domeniul protectiei mediului, afaceri, sanatate si educatie. Cu acest nou grup, numarul voluntarilor americani aflati in Romania a ajuns la 226.

Ceea ce l-a facut pe ambasadorul american sa afirme ca s-ar putea crea un nou oras romanesc, orasul Peace CorpS: "74 de oameni ar putea fi considerati suficienti pentru a intemeia un orasel in Romania si chiar imi place cum suna- orasul Peace Corps. Vad deja placuta de la intrarea in oras, numai ca nu-mi imaginez inca unde ar fi acesta pe harta...In orice caz, imi place ideea de avea o comunitate, un sat sau un oras unit de spiritul voluntariatului, al altruismului, capabil sa treaca dincolo de barierele rasiale, etnice si chiar de barierele politice ale partidelor. Ceea ce nu se intampla intotdeauna in aceasta tara." - a spus ambasadorul Michael Guest.

De la infiintarea Corpului Pacii in Romania, in martie 1991, si pana in acest an mai mult de 600 de voluntari americani au activat in cinci sectoare: dezvoltarea economica a comunitatilor; cultura si etnicitate; tehnologie si tineret; educatie ecologica si sanatate; servicii sociale si predarea limbii engleze.
XS
SM
MD
LG