Linkuri accesibilitate

Guvernul moldovean avizeaza modificarile la legea intrunirilor propuse de PPCD


Guvernul de la Chisinău a avizat pozitiv modificările la legea cu privire la organizarea şi desfăşurarea întrunirilor, propuse de un grup de deputaţi ai Partidului Popular Creştin Democrat şi expertizate de Consiliul Europei.

Amendamentul crestin-democraţilor conţine reglementări mai ample ale condiţiilor de organizare a întrunirilor precum şi de sistare şi interzicere a acestora. Potrivit proiectului, pot fi sistate întrunirile în cadrul carora au loc îndemnuri la rasturnarea prin violenta a regimului constituţional, îndemn la razboi şi agresiune, la ura naţională, rasială sau religioasă.

Totodată primăriile pot interzice organizarea întrunirilor numai dacă deţin probe incontestabile cum că în cadrul acţiunilor vor fi încălcate prevederile legislaţiei cu privire la organizarea şi desfăşurarea întrunilor.

În plus, modificările propuse de creştin-democraţi stipulează că de dreptul de a organiza întruniri se bucură nu doar cetăţenii Republicii Moldova, ci orice persoană care se află legal pe teritoriul ţării.

Pentru a intra in vigoare proiectul de lege urmează a fi adoptat de parlament.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG