Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Jonathan Powell, şeful de cabinet al lui Blair a declarat în faţa comisiei care anchetează moartea lui David Kelly că Blair a fost informat cu privire la identificarea lui Kelly, dar a lăsat decizia de a-i face public numele la latitudinea ministerului apărării.

O relatare BBC din luna mai, care cita o sursă anonimă, sugera că guvernul de la Londra a manipulat date ale serviciilor de spionaj referitoare la Irak pentru a justifica participarea Marii Britanii alături de Statele Unite la războiul împotriva Bagdadului.

După ce numele său a fost dat publicităţii, David Kelly a fost găsit mort nu departe de casa sa şi după toate aparenţele s-a sinucis. Ancheta judiciară asupra morţii lui Kelly a început acum o săptămînă şi în cadrul ei sînt audiaţi jurnalişi şi oficialităţi guvernmentale.

Reporterul BBC care a scris relatarea cu pricina a declarat că sursa sa l-a identificat pe şeful departamentului de comunicaţii al premierului - Alistair Campbell - ca fiind principalul autor al presupusei manipulări. Campbell, care a negat această acuzaţie, va apărea mîine în faţa comisiei de anchetă.
XS
SM
MD
LG