Linkuri accesibilitate

Fenianul insista asupra unui tratat de neagresiune cu Statele Unite


Comuniştii de la Fenian declară că în cazul în care Statele Unite nu îşi modifică politica faţă de Coreea de Nord vor folosi tratativele de săptămîna viitoare de la Beijing pentru a anunţa oficial că nu îşi dezasamblează arsenalele nucleare.

Agenţia oficială de ştiri nord coreeană citează un comunicat oficial în acest sens, în care este reiterată şi mai vechea cerere de semnare a unui tratat bilateral de neagresiune cu Statele Unite.

Obsevatorii consideră că acest demers reprezintă o încă o tentativă de consolidare a poziţiei dure a nord coreeneilor în perspectiva trativelor multipartite ce sînt programate să aibă loc începînd cu 27 august în capitala Chinei şi care vizează încheierea crizei din peninsula coreeană provocată de ambiţiile de putere nucleară ale nordului.

În această dimineaţă, marina sud coreeană a tras focuri de avertisment în directia unei nave nord coreene care depăşise disputata frontieră din Marea Galbenă. Nu sînt raportate victime. Este al doilea incident de acelaşi fel din ultima săptămînă.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG