Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Reprezentanţii autorităţilor spun că alimentarea cu eletricitate este treptat restabilită în vasta regiune afectată, unde 50 de milioane de oameni au rămas fără energie electrică în cel mai grav incident de acest fel din istoria Americii de Nord.

Oraşele americane New York, Detroit, Boston şi Cleveland, precum şi oraşele canadiene Toronto şi Ottawa au rămas toare fără electricitate. Preşedintele american George Bush a spus că nu există nici un indiciu că pana ar fi fost cauzată de terorism, cauza fiind încă necunoscută precis.

George Bush: Lucrul pe care îl pot spune cu certitudine este că nu a fost un act de terorism. Altfel, am auzit diferite rapoarte, inclusiv că un trăznet ar fi lovit instalaţiile dela Niagara Falls. Bineînţeles autorităţile federale şi cele din New York verifică aceste rapoarte.

Guvernatorul statului New York George Pataki a declarat că după revenirea la normal, eforturile vor trebui axate pe prevenirea unor astfel de probleme în viitor. George Pataki:

Sînt cîteva întrebări dificile la care va trebui să găsim răspunsul. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întîmple si pînă acum nu stim nici care a fost cauza şi nici de unde a pornit totul şi nici de ce mecanismele de siguranţă care ar fi trebuit să intervină pentru a împiedica acest lucru evident au eşuat, nu numai în Nord-est, dar şi în Midwest şi în provincia Ontario, din Canada.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG