Linkuri accesibilitate

Ministrul afgan de interne cere suplimentarea ajutoarelor externe


Ministrul afgan de interne Ali Ahmad Jalali a declarat că Afganistanul are nevoie de mai mult ajutor din exterior pentru a face faţă masivelor probleme de securitate generate de escaladarea violenţelor în această ţară. Declaraţia ministrului de interne survine la o zi după ce 65 de persoane au fost ucise în difertite părţi ale Afganistanului, în atentate cu bombe, lupte între facţiuni rivale şi ambuscade.

Între cei ucişi se află lucrători ai Semilunei Roşii, femei şi copii, forţe pro-guvernamentale, luptători Talibani şi de gherilă. A fost cea mai sîngeroasă zi în Afganistan în decurs de aproximativ un an. Ministrul afgan de interne a condamnat în special atacul cu bombă împotriva unui autobuz în provincia Helmand, atac soldat cu 15 morţi, spunînd că acesta este un semn că teroriştii încep să atace ţinte civile.

Ali Ahmad Jalali a mai spus că o serie de persoane arestate sub bănuiala că pun la cale activităţi teroriste au mărturisit la interogatoriu că au fost antrenate şi au primit instrucţiuni de la surse din afara Afganistanului. Jalali nu a spus de unde anume provin aceste surse.

Între timp, Agenţia ONU pentru refugiaţi a anunţat că-şi încetează activitatea în oraşul Asadabad după ce o rachetă a fost lansată în apropiere de una din clădirile sale. Agenţia şi-a suspendat deja operaţiunile în provincia Kunar.
XS
SM
MD
LG