Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Lucrările de restaurare sînt programate să se încheie pînă la sfîrşitul anului. Ambasadorul Statelor Unite Michael Guest a solicitat fonduri de la Washington pentru realizarea acestui proiect, dupa ce a vizitat biserica anul trecut. La ceremonia de azi, ambasadorul Guest şi-a exprimat speranţa ca donaţia de la Stavropoleos să fie începutul unei renaşteri economice a Lipscanilor, renaştere ce va fi consolidata prin terminarea procesului de restitutuire a caselor nationalizate şi prin programul primarului Bucureştiului de a relansa infrastructura în această zonă.

Biserica Stavropoleos a fost construita in 1724 de catre arhimandritul grec Ioanichie Stavropoleanul, în timpul celei de-a doua domnii a lui Nicolae Mavrocordat.

Cu trecerea timpului, biserica a avut de suferit de pe urma cutremurelor, care i-au distrus cupola. Lăcaşul are o bibliotecă unică, în care se găsesc manuscrise muzicale religioase şi alte documente, şi o expoziţie cu diferite obiecte de cult salvate din alte biserici ortodoxe demolate în timpul regimului comunist.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG