Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


care a încercat să vîndă o rachetă portabilă sol-aer de producţie rusească. Cumpărătorii erau însă agenţi ai serviciilor speciale care lucrau sub acoperire. Alţi doi complici ai lui Lakhani au fost de asemenea arestaţi cu două zile în urmă la New York. Toţi trei aşteaptă procesul în arest fără posibilitatea de a fi eliberaţi pe cauţiune.

Referindu-se la aceste evoluţii preşedintele american George Bush a declarat că arestările dovedesc eficienţa noilor măsuri de securitate adoptate în Statele Unite : « Facem tot ce putem pentru a ne apăra teritoriul. Faptul că am fost capabili să-l prindem pe acest individ este un bun exemplu pentru ceea ce facem pentru a proteja poporul american ».

Dejucarea tranzacţiei respective a fost reuşită prin colaborarea dintre poliţiştii americani, ruşi şi britanici într-o investigaţiue comună ce a durat 18 luni.

Arestările din Statele Unite au fost salutate la Moscova. Un purtător de cuvînt de la FSB - Serviciul secret al Federaţiei Ruse – a declarat că cele trei ţări intră cu acest prilej într-o nouă fază a cooperării în materie de securitate.
XS
SM
MD
LG