Linkuri accesibilitate

10 măsuri de înlăturare a crizei din industria alimentară


Sindicaliştii din industria alimentară propun ministerului de resort să aplice zece măsuri de înlăturare a crizei din domeniu, pentru a evita astfel pierderea a numeroase locuri de muncă şi, implicit, apariţia unor tensiuni sociale.

Liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu a declarat la o conferinţă de presă, că industria alimentară românească "trece, în acest moment, printr-o perioadă de criză acută", care ar putea avea drept urmare concedieri importante în rîndul angajaţilor din domeniu.

Potrivit sindicaliştilor, cauzele care au dus la această criză ar fi lipsa unui sistem legislativ coerent, privatizările defectuoase în ramură şi lipsa unei protecţii reale a producătorilor autohtoni. Liderul sindical a prezentat zece măsuri pe care sindicaliştii le propun ministerului de resort, în încercarea de a redresa industria alimentară.

Printre măsurile propuse se numără subvenţionarea dobînzilor bancare pentru industria alimentară, eliminarea impozitului pentru profitul reinvestit, revizuirea legislaţiei în domeniu şi revizuirea politicii taxelor vamale pentru produsele alimentare.
XS
SM
MD
LG