Linkuri accesibilitate

Sondaj CURS: cursa pentru preşedinţie: 42% Năstase, 22% Stolojan, etc


Un sondaj de opinie realizat de CURS, la comanda PNL, îl situează pe liderul acestui partid pe locul doi în cursa pentru Cotroceni, cu 22 la sută, primul fiind preşedintele PSD, care ar acumula 42 la sută din opţiunile de vot.

Potrivit datelor acestui sondaj prezentate la o conferinţă de presă de vicepreşedintele PNL Paul Păcuraru, pe locul trei s-ar afla Corneliu Vadim Tudor, cu 18 la sută, urmat de Traian Băsescu, cu 11 la sută şi alţii, cu şapte la sută. Procentul nehotărîţilor şi al celor care nu votează a fost de 34 la sută.

La întrebarea: "Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru preşedintele României şi ar candida următoarele persoane - Adrian Năstase, Theodor Stolojan (ca lider al alianţei PNL-PD), Corneliu Vadim Tudor, Emil Constantinescu, Gyorgy Frunda, altă persoană - cu cine aţi vota?", cei mai mulţi, respectiv 41 la sută l-au ales pe Adrian Năstase, 28 la sută - Stolojan, cîte doi la sută - Constantinescu şi Frunda şi 10 la sută - alţii. La această întrebare, 32 la sută dintre cei întrebaţi au spus că nu votează sau că sînt nehotărîţi.

La întrebarea: "Dumneavoastră cărui curent politic consideraţi că aparţineţi?", cei mai mulţi, respectiv 47 la sută dintre cei întrebaţi au ales social-democraţia, 25 la sută s-au declarat liberali, 10 la sută au ales creştin-democraţia, şapte la sută au spus că sînt naţionalişti, şase la sută au ales umanismul, iar cinci la sută - alt curent.

Întrebaţi ce partid va cîştiga alegerile parlamentare, 48 la sută dintre cei intervievaţi au ales PSD, nouă la sută - PNL, şapte la sută - PRM, trei la sută - PD, unu la sută - alt partid, iar 32 la sută au spus că nu ştiu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG