Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Resposabilitatea atacului a fost asumată de Brigăzile Al Aqsa. La puţin timp, a urmat un al doilea atac lîngă o colonie evreiescă soldat şi acesta cu moartea unui israelian. Mişcarea Hamas a revendicat cel de al doilea atentat şi susţine că acesta a fost răspunsul la uciderea a doi membri ai mişcării într-un raid israelian petrecut vinerea trecută. Un purtator de cuvînt HAMAS a spus însă că organizatia sa va respecta în continuare armistitiul angajat la 29 iunie.

Postul de radio Israel anunţă întărirea efectivelor de securitate în întreaga ţară ca urmare a temerilor legate de evetuale noi actiuni violente ale militanţilor palestinieni. Giranţii planului de pace – Statele Unite, UE, Rusia şi ONU au condamnat atentatele de marţi, atentate care au pus capăt unei perioade de calm relativ, instalat după ce principalele grupări militante palestiniene au declarat la sfîrşitul lunii iunie o încetare temporară şi condiţionată a focului.

Premierii israelian şi palestinian Ariel Sharon şi Mahmoud Abbas au condamnat atentatele, dar s-au acuzat reciproc de resposabilitate pentru continuarea violenţelor.
XS
SM
MD
LG