Linkuri accesibilitate

Fenianul insistă asupra semnării unui tratat de neagresiune cu Statele Unite


Comuniştii de la Fenian continuă să ceară un tratat de negresiune cu Statele Unite condiţionînd rezolvarea disputei privind dotările nucleare nord-coreene de semnarea documentului respectiv. Un comunicat oficial în acest sens a fost dat publictăţii de ministerul de externe nord coreen în ajunul declanşării la Moscova şi Washington a discuţiilor pregătitoare în perpectiva începerii de tratative legate de armele nucleare nord coreene.

La Moscova, oficiali ruşi se întîlnesc azi separat cu delegaţii ale celor două state coreene, iar la Washington încep tot astăzi două zile de consultări cu reprezentanţi ai Japoniei şi Coreei de Sud. Coreea de Nord, Coreea de Sud, China, Japonia, Statele Unite şi Rusia ar urma să participe în circa două săptămîni la tratativele propriu-zise referitoare la programele nucleare nord-coreene, tratative ce ar urma să se desfăşoare la Bejing.

Părţile vor încerca să convingă Fenianul să renunţe la dezvoltarea programelor de arme nucleare, asumate oficial de comuniştii nord coreenei, dar care încalcă un acord semnat în 1994 şi care interzicea astfel de programe.
XS
SM
MD
LG