Linkuri accesibilitate

Reconciliere Schroeder - Berlusconi la 23 august la Verona?


Cancelarul german Gerhard Schroeder şi premierul italian Silvio Berlusconi au programat o întîlnire la 23 August, în încercarea de a depăşi altercaţiile diplomatice care au umbrit vara aceasta relaţiile celor două ţări membre ale Uniunii Europene. Biroul lui Schroeder a anunţat că acesta se va întîlni cu Berlusconi a doua zi după ce ambii premieri vor fi prezenţi la un spectacol de operă la Verona.

Schroeder a acceptat săptămîna trecută o invitaţie la acest spectacol de operă, din partea preşedintelui Comisiei Europene Romano Prodi. Relaţiile germano –italiene au fost umbrite luna trecută de două declaraţii anti-germane ale unor demnitari italieni.

Premierul Berlusconi l-a comparat pe un membru german al parlamentului european cu un gardian dintr-un lagăr nazist, iar secretarul de stat în ministerul turismului Stefano Stefani i-a calificat pe turiştii germani drept “blonzi supranaţionalişti care invadează zgomotos plajele din Italia”. Stefani a demisionat ulterior, iar Schroeder şi-a anulat vacanţa în Italia.
XS
SM
MD
LG